Jadłospis

Jadłospis

      • Jadłospis

      •  

        I ŚNIADANIE

        ZUPA/OWOC/WARZYWO

        II DANIE

        PODWIECZOREK

        Poniedziałek

        17.11.2025

        Płatki ryżowe na mleku(7)/ na napoju roślinnym, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7), twarożek z suszonymi pomidorami(7)- wyrób własny, papryka, ogórek, herbata melisa

        Zupa owocowa z makaronem (1)

        Gruszka, banan

        Polędwiczka wieprzowa duszona w sosie śmietanowo- chrzanowym, ziemniaki z koprem, fasolka szparagowa z wody, kompot wieloowocowy

        Budyń waniliowy(7)/ budyń waniliowy na napoju roślinnym- wyrób własny

        Wtorek

        18.11.2025

        Płatki żytnie na mleku(1,7)/ na napoju roślinnym, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7), pieczeń rzymska(1,3)- wyrób własny, ogórek kiszony, ogórek, herbata owocowa

        Zupa wiejska (7,9)

        Śliwki, jabłka

        Kaszotto z mięsem i warzywami (1,9), kompot wiśniowy

        Ciasto dyniowe(1,3)- wyrób własny, kakao na mleku(7)/ herbata owocowa

        Środa

        19.11.2025

        Płatki cynamonowe na mleku(1,7)/ na napoju roślinnym, pieczywo pszenne i razowe z masłem(1,7), pasta z łososia z awokado z ziołami(4)- wyrób własny, pomidor, ogórek, herbata lipowa

        Żurek z ziemniakami i jajkiem (1,3,7,9)

        Mandarynki, banan

        Gulasz z indyka, ziemniaki z koprem, sałatka z buraczków, kompot porzeczkowy

        Kaszka manna na mleku (1,7)/ na napoju roślinnym, sos owocowy- wyrób własny

        Czwartek

        20.11.2025

        Kawa zbożowa na mleku(1,7), pieczywo pszenne i orkiszowe z masłem(1,7), jajecznica na parze ze szczypiorkiem (4), pomidor, rzodkiewka, ogórek, herbata owocowa

        Zupa minestrone z ryżem (9)

        Melon, jabłka, kalarepa, marchew

        Knedle z serem i sosem truskawkowym (1)- wyrób własny, lemoniada

        Warzywa (kalarepa, marchewka, papryka, ogórek) z dipami (7), pieczywo pszenne z masłem (1,7), herbata miętowa

        Piątek

        21.11.2025

        Płatki jęczmienne na mleku(1,7), grzanka pszenna z masłem i konfiturą (1,7), herbata zimowa

        Zupa krem z selera i cukinii z grzankami (1,7,9)

        Kiwi, ananas, banan

        Kotleciki rybne pieczone (1,3,4), ziemniaki z koprem, surówka z kiszonej kapusty/ marchew gotowana, kompot agrestowy

        Jogurt owocowy(7)/ jogurt owocowy wegański- wyrób własny, biszkopty (1,3)

      • Żywienie

      • W naszym żłobku zapewniamy dzieciom cztery posiłki:

        -- śniadanie
        – zupa- owoce i/lub warzywa
        -- obiad- drugie danie
        -- podwieczorek

        W ciągu dnia dzieci mają nieograniczony dostęp do wody.

         

        Jadłospis układany jest pod okiem dietetyka, który dba o to, aby dieta dzieci była zbilansowana, zawierała dużo owoców i warzyw, a produkty były najwyższej jakości.

        Posiłki przygotowywane są przez wykwalifikowane panie kucharki, które posiadają długoletnie doświadczenie w zawodzie, stąd też wiedzą co dzieci lubią najbardziej :).

        Dbamy również o to, aby posiłki dla naszych maluszków były zdrowe i nieprzetworzone, a przede wszystkim przygotowywane na miejscu (również soki i ciasta).

        Informujemy, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie.

        Podczas pobytu w naszym Żłobku, oprócz herbatek, soczków, mleka itp. do posiłków dzieci otrzymują na żądanie wodę, wodę z cytryną lub miętą.

        Dzieci do 1 roku życia żywione są zgodnie ze schematem żywienia niemowląt.

        Dla dzieci wymagających diet eliminacyjnych (dieta bezmleczna)  jadłospis jest odpowiednio modyfikowany.

         

        Stawka żywieniowa wynosi 10,00 zł/dziennie.

         

        Wykaz alergenów obowiązujący w Żłobku Miejskim Nr 4 przedstawia załączony poniżej plik pdf.

         

    • Kontakt

      • Nazwa żłobka: Żłobek Miejski Nr 4 w Gorzowie Wielkopolskim
      • Adres żłobka:
        ul. Generała Stanisława Maczka 23
        66-400 Gorzów Wielkopolski
        Poland
      • E-mail żłobka: kontakt@zlobek-gorzow.pl
      • NIP: 5993194815
      • REGON: 366439092
      • Adres epuap: /zlobek4gorzow/SkrytkaESP
      • Główny telefon: +48 536305658
      • Inne numery telefonu:
        Grupa 1: +48 577 128 001
        Grupa 2: +48 577 128 002
        Grupa 3: +48 577 122 003
        Grupa 4: +48 577 124 004
        Grupa 5: +48 577 218 005
        Grupa 6: +48 577 282 006
        Grupa 7: +48 577 681 007
      • Dyrektor:
        Dorota Fabianowicz
      • Godziny otwarcia:
        pon.-pt
        6:30 - 16:30
  • Biuletyn Informacji Publicznej
  • Deklaracja dostępności
  • RODO
  • Tekst łatwy do czytania